Nisan-mayıs ayları ile başlar düğün mevsimi, haziran ‘mezuniyet’in simgesi. Bir de bunlara davetler-after partiler eklenince şık olmak için tek takım yetmiyor. Düğün Takımı yani Smokin-Takım Elbise-Blazer ceket üçlüsünden biri hem partnerizin şıklığını tamamlamanızı hem de gecenin dikkat çekeni olmanızı sağlayacak.


Smokin

Düğün Takımı olarak belirlediğimiz üçlüden ilki olan smokin, 19.yy dan günümüze miras kalan, erkeklerin davetlerde sigara içmeye çıkarken giydikleri ceketin ta kendisi. Amacı sigara kokusunun sinmesini engellemek. Takım elbisenin bir tık üstü smokin. Düğünlerde damat ile özdeşleşmiştir. Smokin ile takım elbiseyi birbirinden ayıran en önemli fark ceket yakasıdır. 3 çeşit ceket yakası vardır. Normal yaka, kırlangıç yaka ve şal yaka. Normal yaka , klasik takım elbise kalıbının parlak bir kumaş ile kaplanması sonucunda oluşur. Parlaklığı olmadığında  günlük hayatta kullandığımız  takım ceketine dönüşür. Bazı markalar düğün için üretilen smokin ceketinin parlak kısmını portatif ( takılıp-çıkartılabilen) yaparak daha kullanışlı bir  parça tasarlamışlardır. Böylelikle tek bir gün için değil tüm özel günlerde kullanabileceğimiz bir takım ceketine sahip olmuş oluruz.

Smokin - Düğün Takım Elbise


‘Ben yaka takıp çıkarmakla uğraşmam/ bir kere için smokin almam’ diyenler için kiralama alternatifi de vardır .Günlük 150 tl civarında kiralanan smokinler için kurtuluş-şişli arasındaki smokincilere göz atabilirsiniz. Smokin üzerimize tam olmalıdır. Pantolonun kenarından siyah serit geçmelidir. (Smokin pantolonunu takım pantolonundan ayırt eden  özelliktir) İçine giydiğimiz gömlek-papyon ve ya gömlek kravat seçimine özen göstermemiz gerekir. Göbekli erkekler smokini yelek ile tercih ederek daha fit görünebilirler. Mezuniyette smokin tercih edecekseniz, pantolon askısı ile smokini daha dinamik bir hale getirebilirsiniz. Geçtiğimiz sezonlardan itibaren siyah tabusunu yıkan smokinlerde sezonun rengi laciverttir. Bunun yanısıra lacivert-siyah detaylı, beyaz ceket – beyaz pantolon veya beyaz ceket – siyah pantolon şecenekleri de bulunmaktadır. Smokin ile kullanılan aksesuarlar  da oldukça önemlidir. Kol saati, kol düğmeleri ve rugan ayakkabı-kemer uyumu mutlaka göz önünde bulundurulmalıdır.

 

Takım Elbise

Genellikle lise yıllarında her gün giymekten bıktığımız ‘takım elbiseler’ adı üstünde aynı kumaştan yapılan pantalon ve ceketin birleşimidir. Üniversite yıllarında sivil giyim hakim olur ancak iş dünyasında katılacağımız zaman yine takımlara ‘merhaba’ deriz. İş adamlığı, yöneticilik , klasikleşen şıklığın trend olmuş halidir. Smokinde renk ve kalıp seçeneği sayısı bir elin parmaklarını geçmediği için şıklık daha stabildir. Düğün Takımı olarak belirlediğimiz üçlüden ikincisi olan takım elbiseyle çok fazla kombinasyon yaratılabilir fakat; kombinlerken uyuma dikkat etmemiz gerek. 

Düğün Takımı - Takım Elbise

Kravat secimi çok önemlidir . -Yeri gelmişken; bir dönemin uyum hastalığı partnerinizin kıyafetinden kıravat yaptırmaktan vazgeçin- ayni ton ve aynı materyelden giyinmek her zaman iyi değildir. İri – kilolu erkekler tek düğmeli takımlardan uzak durmalı, ince kıravat yerine orta boy tercih etmeli ve  koyu renklere yönelmelidirler.Kısa boylu erkekler ise tam tersine ince kıravat ile ceket boyu uzun olmayan modelleri seçebilir. Takım elbisede iyi görünmek için proporsiyonumuzu iyi tanımalıyız. Tabi spor yaparak fit bir görünüm elde edersek işimiz kolaylaşır. Lacivert ve gri birçok renk ile kolay kombinlenen rekler olduğu için, takım almaya bu renklerle başlayabilir ,aldığınız bu  takımla farklı gömlek ve kravatlarlar ile  ‘n!’ kombini sağlayabilirsiniz. Tom Ford, Beymen, Vakko, Damat-Tween, Ramsey, Sarar, Network, Fabrika smokin ve takım elbise bulabileceğimiz markalardan.

Düğün Takımı -Takım Elbise


Blazer Ceketler

Bu ceketler farklı renk ve kumaş seçenekleriyle davetlerde spor şık olmak isteyenler için ideal. Düğün Takımı’nın son üyesi Blazerlar her sezonun olmazsa olmazı, kır düğünlerinin – akşamüstü  davetlerinin kurtarıcısıdır. Koyu renk jeanlerle bile şık görünmemiz sağlarlar.80’lerde moda olan kruvaze ceketler ön parçaların birbiri üzerine gelmesiyle oluşur. Aslında kruvaze, bir yaka modelidir. Blazer ceketlerde alternatif arayanlar bu modeli tercih edebilir. Lacivert, yeşil bej ve toprak tonlarını; yani doğanın içinde barındırdığı renkleri kombin yaparak yaz akşamlarında farkınızı gösterebilirsiniz. Blazer ceketlerle kullanabileceğiniz aksesuar yelpazesi de oldukça geniş: bileklikler, renkli saatler mendiller ve fularlar ile spor şıklığı yakalayabilirsiniz. Ayakkabıda ise tercihinizi ‘loafer’lardan yana kullanın. Loaferlar da yılların eskitemediği gruptan olmakla birlikte rahatlığın ayaktaki halidir. Blazer çeketli kombinleri basic tişörtlerle de tamamlayabilir, ince bir kolye ile tarzınızı ortaya çıkartabilirsiniz. Aldo, Divarese, Hotiç, Elle, İnci, Loafer bulabileceğimiz markalardan.
Düğün Takımı - Blazer Ceket