Atkı Nasıl Bağlanır? | Atkı & Şal Bağlama Şekilleri

Havalar iyiden iyiye soğudu ve artık kışlıkları çıkarma vakti geldi! Olmazsa olmazımız atkı ve şallar şıklığımızın tamamlayıcısı. Eğer atkılarla aranız henüz iyi değilse bir an önce kendinize bir kaç tane edinin. Öncelikle Atkı Nasıl Bağlanır onu öğrenelim ve diğer bağlama çeşitlerine göz atalım;

 

Paris Düğümü (Parisian Knot)

Atkı Nasıl Bağlanır

İlk olarak Paris Düğümü olarka çevirdiğimiz Parisian Knot şekline göz atalım. Genellikle kalın yünlü atkılar için daha uygun olan bu katlama şeklinde atkıyı önce ikiye katlayıp iki ucu birbirinin arasından geçirerek boynumuza bağlıyoruz. Rüzgardan ve soğuktan korunmak için oldukça doğru bir katlama yöntemi. Boğazımızı tamamen kapatan bu katlama şekli atkıyı/şalı göğüsün üzerinde tuttuğu için hem şık duruyor hem de kabanınızda karın kısmına gelen bölümde potluk yapmasının da önüne geçiyor.

Avrupalı Düğüm (European Knot) olarak da bilinen bu katlama çeşidi, atkı & şal bağlama şekilleri arasındaki favorimiz.

 

Sahte Düğüm (Fake Knot)

Atkı Nasıl Bağlanır

Atkı Nasıl Bağlanır? yazımızı hazırlarken en zorlandığımız bağlama şekli sanıyoruz ki bu. Daha çok ince kumaşlardan imal edilmiş şallarla yapmanızı önereceğimiz bu yöntemde şalınız biraz daha uzun ve kravatı andırır bir şekil alıyor. İş kıyafetleriniz ve takım elbiseler için en uygun seçeneklerden biri Fake Knot. Bu şekli oluşturmak için önce şalın bir ucuna yakın bir konumda düğüm oluşturuyoruz. Daha sonra düğüm olmayan diğer taraftan şalı boynumuza doluyoruz. Düğüm olmayan ucu alıp düğümün içinden geçirerek kravat gibi hareket eden bir bağlama şekli ortaya çıkmış oluyor. (Size zorlandığımızı söylemiştik.) Bunun daha anlaşılabilir olması için aşağıda bir video paylaşıyoruz.

 

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=r8vCdK1Cx6E[/embedyt]

 

Basit Düğüm (Over Hand)

Atkı Nasıl Bağlanır

Bu bağlama şeklinin de net bir Türkçe karşılığı yok; ama nerdeyse hepimzin bildiği iki ucu birbirnin altından geçirerek yapılan en basit bağlama şekli. Çok uzun atkı ve şallarda kullanmak için uygun. Hızlıca çıktığınız bir mekandan ayrılırken, ya da bir yerlere yetişmeye çalışıyorken tercih edebileciğiniz pratik bir çözüm. Atkı & Şal Bağlama teknikleri arasında en basiti.

 

Çember (Reverse Drape)

Atkı Nasıl Bağlanır

Bu biraz daha casual giyindiğiniz ortamlar için daha uygun. Haftasonu gezmelerinde tercih etmeniz daha doğru olacaktır. Bunu da görece kalın kumaşlı atkılarla yapabilirsiniz. İnce şallarda beklediğiniz sonucu alamayabilirsiniz. Peki bu şekilde atkı nasıl bağlanır, ona gelelim. Atkıyı boyununuza doladığınızda her iki ucun da arkada kalmasını sağlamanız gerekiyor. Arkada kalması sizi rahatsız ediyorsa uçlarını boynunuza dolanan kısma geçirip tamamen bir çember oluşturacak şekilde bağlayabilirsiniz.

 

Tek Tur (Once Around)

Atkı Nasıl Bağlanır

Atkı nasıl bağlanır listemizin sonuncu yöntemi Tek Tur yani Once Around. Bu yöntem genellikle uzun atkı ve şallarda kullanılıyor ve atkıyı boynunuzda bir tur dolayıp uçlarını öne getirmeniz şeklinde gerçekleşiyor. Burada uzun olması kilit nokta çünkü kısa olursa beklentilerinizi karşılayacak bir görüntü oluşmayabilir, üstelik boynunuzda sürekli hareket edeceği için boynunuzdan düşebilir.

 

Bonus: Düz Kullanım

Atkı Nasıl Bağlanır

Atkı nasıl bağlanır öğrendik fakat; atkı ve şallarınızı katlamadan da kullanmanız mümkün. Özellikle ince kumaştan imal edilmiş şallar ve takım elbiseler birbiriyle muazzam bir uyum gösteriyor. Tabii ki bu durumda soğuktan korunma gibi bir özelliği olmuyor fakat; çok iyi bir tamamlayıcı özelliği taşıyor. Takım elbisenize seçeceğiniz bir şalla şıklığınızı tahmin edemeyeceğiniz kadar katlamış olacaksınız.